luni, 2 iunie 2008

Florea primar!

Sunt muresean si nu pot sa raman indiferent la victoria fostului, actualului si viitorului primar al municipiului Targu Mures, domnul doctor Dorin Florea. Felicitari domnule primar pentru victorie si pentru munca depusa in folosul orasului. Cred ca Targu Muresul se apropie tot mai mult de un oras european iar ultimii 8 ani au adus o mare schimbare in bine a orasului. Cred ca victoria oricarui candidat inca din primul tur este prima dovada a capacitatii si a daruirii cu care indeplineste doleantele locuitorilor orasului.

7 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca prin "Sunt muresean si nu pot sa raman indiferent ..." vrei sa spui ca te-ai nascut in mures, dar nu mai esti acolo.

Tre sa-ti spun ca daca erai aici poate aflai si tu ce si cate s-au intamplat si cum a castigat mentionatul aceste alegeri.

Daca tot nu ai aflat, hai ca te ajut:
- 400 de buletine disparute
- 80 (numai la o singura sectie) prestampilate pe mr. F
- rromi dusi cu autobusul la vot de firma Siletina (stii cene-i boss-ul pe acolo)
- votare in lant (asta nu-ti explic ce inseamna, dar te poti documenta)
- lumini stinse in tot orasul sambata noaptea si afise lipite pe aproape fiecare dintre scari (de sambata 00:01 acest fapt era interzis)
- sambata si duminica masini electorale cu difuzoare pornite plimbandu-se in oras
- observatorului pro-europa care a sesizat buletinele de vot lipsa i s-a interzis accesul la orice participare la observari
- si uite asa sirul ar mai continua, dar cred ca chiar si atata ajunge

Problema nu este ca nu ar fi castigat, ca oricum castiga in a doua runda, daca nu ieri, dar s-a facut de kko. Dar ce sa mai faca omul daca avea 7-8 dosare din care de vreo 5 nu prea avea cum scapa? Daca nu castiga, atunci ... (just imagine ...)

Numai bine. Defapt numai la fel, cum ne-am obisnuit deja in ai 8 ani de cand ii si de cand aproape tot ce s-a facut in oras a fost facut de firma lui sau de firma in care era actionar. Deci hai sa lasam bucuria, ca victoria a fost una amara si umbrita de toate ilegalitatile facute.

Anonim spunea...

ati primit ce ati meritat.un TIGAN.tragedia este,ca o multime de oameni normali,sirgunciosi trebuie sa sufere alaturi.un tigan un escroc ca primarul unui oras cu renume.asta sinteti voi.ne-ati distrus orasul si o sa plece toti din oras si ramineti numai voi tiganilor.

Bute spunea...

Hmmmm cuvinte grele peste cuvinte grele. Pacat ca nu va scrieti macar o porecla si preferati sa va ascundeti.

Dar o sa raspund oricum pentru ca mi-am facut blog ca sa existe si dispute.

@Anonim 2 iunie: ai dreptate m-am nascut si am crescut in Mures si de un an jumate am plecat de acolo in Cluj (nu pentru ca nu-mi placea orasul ci pentru ca prietena mea (viitoarea sotie) e legata de Cluj momentan). Mi-e greu sa cred ca esti tu cinstit si te deranjeaza doar neregulile sesizate. Banuiala mea e ca ori ai ceva personal cu primarul sau primaria ori ai o alta culoare politica/etnica. Pe cetateanul de rand chiar nu-l intereseaza de la ce partid e primarul sau de ce nationalitate e. Atata timp cat are strazi asfaltate, parcuri amenajate, locuri de agrement, transport in comun la un nivel acceptabil, etc ... se duce si pune din nou stampila pe acelasi primar. Pe de alta parte daca erai tu primar n-ai fi facut ceva si pentru tine? Nereguli au fost numai in Mures?
Oricum nu se poate sa te iubeasca toata lumea.

@Anonim 4 iunie: Poate ma ajuti si pe mine sa inteleg care sunt oamenii aia sarguinciosi care sufera. Si de ce sufera?
Imi pare rau ca ma numesti tigan (desi n-ai nici cea mai mica idee cine sunt si daca chiar sunt tigan) si imi pare rau ca numesti un sfert din Targu Mures tigani. Te-ai intrebat macar o secunda de ce oamenii aia l-au reales pe Florea?
Si inainte sa te inflamezi prea tare ar trebui sa stii ca nici macar n-am ajuns la vot sa pun stampila.

Anonim spunea...

Apropo, stiai ca in cele 2 saptamani de dinaintea alegerilor Targu Muresul s-a mai dezvoltat cu inca 2000 de persoane (99% rromi)? Sper sa te bucuri ;)

Bute spunea...

Nu stiam ca ai supravegheat si evolutia demografica. Cred ca ar trebui sa te felicit si sa-ti dau un premiu ca ai reusit sa urmaresti atatea nereguli. Hai fi sincer: PIN (astia se cearta cu oricine si din orice) sau UDMR (astia se cearta cu toti care nu-s maghiari din principiu)?

Sincer sper sa ia si urmatorul mandat daca se poate la fel de murdar ca si acuma. Nu de alta dar cu sau fara firmele lui si tigan, roman sau ungur, ce-o fi, orasul se vede altfel de cand e primar si lucrurile se misca altfel.

Migratiile astea si toate gloata de neregului de care vorbesti nu s-au intamplat numai acolo. Au fost cam peste tot, au fost si in Franta cam aceleasi probleme. Asa ca nu te mai tot agita degeaba numa asa ca nu-ti place tie ca e Florea primar. Candideaza tu data viitoare sa te vad castigang cinstit si facand ceva pentru oras.

Simo spunea...

Bute!!viitoarea sotie??? C'mon si pe mine cand ma anuntati?

Legat de tema.. decat un ungur mai bine Florea!!

Simo spunea...

De fotbal nu discutam nimik :P ?